Helaas was de opkomst van de laatste roofvis opstap dag heel laag. Dit was voor een deel te wijten aan de corona (moeilijk om een datum te prikken) en aan onszelf.

Tijdens de roofvis opstap dag hebben wij een losgeslagen fuik van een stroper opgehaald. De hierin aanwezige aal hebben wij teruggezet en het net meegenomen. Na melding bij de BOA hebben wij deze overgedragen aan de BOA. Tijdens het gesprek met de BOA werd ons gevraagd om onderstaande mede te delen aan onze leden.

Indien u een fuik, een net of een strandwant ontdekt, laat deze staan, maak een foto van de locatie en geef dit door aan de vereniging op roofvissen@hsvhilversum.nl. Wij zorgen dat dit bij de juiste persoon terecht komt. Zij kunnen dan een camera plaatsten om te kijken wie het net komt ophalen. Ook kunnen zij checken of een het legaal of illegaal is.

Volgend jaar willen wij een nieuwe start maken en wij prikken daarom nu ook gewoon de datum alvast; 18 juni 2022 wordt de nieuwe datum, reserveer dit vast in je agenda.

Wie mogen ermee? Iedereen die een keer vanaf een boot wil vissen, maar vol is vol!
Wat zijn de kosten? De kosten bedragen € 5,- per persoon.

Wat kunnen wij verwachten? Een Gezellige dag op het water met een kop koffie bij ontvangst tussen de middag een kopje soep en een leuke prijs voor de grootste roofvis.

Wat zoeken wij? Mensen in het bezit van een boot om een medevisser een dag te laten laten genieten (brandstofkosten worden vergoed).

Waar kan ik mij aanmelden? dat kan via roofvissen@hsvhilversum.nl

Tijdstip en opstapplek volgen na aanmelding.

Kortom wij denken dat het voorjaar een betere tijd is, het roofvisseizoen is dan geopend dus ons inziens de ideale tijd voor de roofvis opstap dag.

Graag tot 18 juni 2022!!

de Roofvis commissie