Op zaterdag 25 juni organiseerden HSV Hilversum, HSV Naarden-Bussum, de Algemene Weesper Hengelaars Bond (AWHB) en de Amsterdamse Hengelport Vereniging (AHV) samen een super coole jeugdVISdag.

Aan de prachtige Kerkelandenvijver leerden 63 jongeren van 9 tot 17 jaar beter vissen op witvis met de vaste hengel en met de feederhengel. Ook probeerden zij onder begeleiding van ervaren karper vissers met de penhengel een mooie karper te vangen en met succes! Naast een uitleg over het statisch vissen op karper met zelfhaaksystemen en de diverse aassoorten maakten de deelnemers zelf een karper onderlijn. Al werden ze tussendoor regelmatig gestoord door de vangst van een prachtige karper (zie foto’s)!

Na een korte wandeling kwamen de jeugdvissers aan bij het Hilversumskanaal waar een tiental stoere visboten klaar lag voor de roofvis clinic. Gelukkig mochten we dit jaar gebruik maken van de steiger bij Roeivereniging Tromp om veilig in de boten te stappen. Met een reddingsvest( geleend van Ottehome, grote dank daarvoor) aan en de roofvishengel stevig in de hand wachtten de kids in spanning af of een snoek of baars hun kunstaas zou pakken. Gaaf dat ze het vonden! De grootste vangst van de dag was dat de kinderen na het eindsignaal nog even met een vuilniszak alle rommel opgeruimd hebben die door derden was blijven slingeren.

Grote dank gaat uit naar alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Jullie hebben 63 kids een superleuke en leerzame dag bezorgd. Ook niet te vergeten de Albert Heijn te Kerkelanden die heeft mee gesponsord voor de lunch. Nog steeds is er dringend behoefte aan vrijwilligers voor o.a. vislessen op scholen, controle, en andere activiteiten. Vind je het leuk om kinderen goed te begeleiden bij het vissen, neem je de zorg van de vis, het water en natuur serieus en is sportvissen één van jou passies? Of wil je een ander steentje bijdragen bij HSV Hilversum? Dan zijn wij op zoek naar jou! Meld je dan aan bij secretaris@hsvhilversum.nl

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden dus neem snel een kijkje in het album op de website of Fb.

Groet,

Ronald Spakman

Jeugdbegeleider HSV Hilversum