Clinic Wedstrijdvissen voor de Jeugd | zondag 7 juni

Jeugdclinic met HSV Hilversum

Zondag 7 juni werd er verzameld bij het Hilversumskanaal voor de jeugd clinic.

Wij hadden hier wedstrijd vissers voor gevraagd om de jeugd te begeleiden 1 op 1.

Wij hebben onze eigen spullen opgesteld en na enige uitleg werd er geloot.

Bij mij kwam Job Braber op de visstoel en heb wat technieken met hem besproken, daarna heeft hij het voer nog 1 x benat en mooi door gezeefd.

Precies om 9.00 uur ging de toeter en de voerballen gingen te water waarna Job de haak beaaste en ging vissen.

De eerste kolblei werd aangeslagen en naar de kant gedrild op een professionele wijze, maar in een keer een groffe dreun op de hengel “wat gebeurd er nu!” roept Job. Deze vis werd gepakt door een flinke snoek die het elastiek en de spierkracht gelijk op de proef stelde maar na een paar minuten liet hij gelukkig los.

De tijd daarna begon hij lekker zijn visjes te vangen en ik werd tussendoor bijgepraat over Star wars en diverse game spelen, waardoor ik weer wat bedacht om zijn concentratie weer bij het vissen te krijgen.

Het plan van aanpak was dat er iets over de voerplek wat balletjesgecupt met geknipte pieren en mais werden gebracht, daarbij vertelde ik dat het nu de tijd was om te gokken op de grote brasem.

Na tien minuten liep de dobber heel rustig weg en Job sloeg een mooie Brasem aan die hij mooi afdrilde in het schepnet. Even later ging de toeter en het wegen kon beginnen.

Zo hebben de eerste 4 kinderen na een geslaagde morgen een mooi cadeau gekregen en werden Hans, Rinus, Marijn en Herman hartelijk bedankt voor alle goede tips.

1ste Job Braber         – 3.465 kg

2deRic Braber         – 3.020 kg

3de Sven Philips     – 1.775 kg

4de Melvin Wolbers -1.485 kg

Groet Ronald Spakman

jeugdbegeleider@hsvhilversum

Wil je de rest van de foto’s van de Clinic Wedstrijdvissen bekijken? Klik dan HIER