Skip to main content
[av_two_third first] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Op Dinsdagmorgen 10 November zijn we naar de van Riebeeckvijver gegaan.Onder aanwezigheid van een bedrijf werden hier 4 x 25 kg totaal dus 100 kg kruiskarpers uitgezet. Deze vissen zijn allemaal tussen de 25 en 30 cm.
[/av_textblock] [/av_two_third] [av_one_third] [av_image src=’https://hsvhilversum.nl/wp-content/uploads/2015/11/Visuitzetting-Riebeeck-HSV-Hilversum6-169×300.jpg’ attachment=’2376′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image] [/av_one_third] [av_one_third first] [av_image src=’https://hsvhilversum.nl/wp-content/uploads/2015/11/Visuitzetting-Riebeeck-HSV-Hilversum9-300×169.jpg’ attachment=’2375′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image] [/av_one_third] [av_two_third] [av_textblock size=” font_color=” color=”] De kruiskarper is een kruising (hybride) tussen een karper en een giebel. De kruiskarper heeft dan ook kenmerken van zowel de giebel als de karper. Er zijn twee korte bekdraden aanwezig. Kruiskarpers zijn wat donkerder en bruiner van kleur dan de zilvergrijs-kleurige giebel. Meer “karperkleurig” dus. ,0p de zijlijn liggen 31 tot 35 schubben.
[/av_textblock] [/av_two_third] [av_two_third first] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Kruiskarpers komen uitsluitend voor in de wateren waarin zij zijn uitgezet.Dit zijn veelal kleinere, afgesloten hengelwateren waar andere vissoorten slecht gedijen als gevolg van aalscholvervraat.
Kruiskarpers zijn onvruchtbaar en planten zich dus niet voort. Dat heeft als voordeel dat je het aanwezige bestand zeer goed in de hand kunt houden. Er is verder nog weinig bekend over de leefwijze van uitgezette kruiskarpers.Ze eten vooral insectenlarven, kleine kreeftachtigen,
slakken en wormpjes.
[/av_textblock] [/av_two_third] [av_one_third] [av_image src=’https://hsvhilversum.nl/wp-content/uploads/2015/11/Visuitzetting-Riebeeck-HSV-Hilversum3-300×169.jpg’ attachment=’2377′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image] [/av_one_third] [av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=s3-lvemtX28&feature=youtu.be’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′] [av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=NJdHQRMWPo8&feature=youtu.be’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]