Skip to main content

 

15 Juli was het zo ver. Dit keer hebben we de jeugdvisdag georganiseerd met een paar verenigingen uit de omgeving om toch een redellijke groep kinderen bij elkaar te krijgen. Dit waren AWHB, HSV Naarden-Bussum, AHV en Sportvisserij WestNederland die deze dag naar HSV Hilversum zijn gekomen. Vroeg in het voorjaar zijn we bij elkaar gekomen en hebben we de locatie Hilversum uitgekozen.

We hebben voor deze jeugdvisdag 4 clinics gedaan bestaande uit Witvis vaste hengel, Witvis Feeder, Karper statisch en met de pen en als laatste Roofvis in een boot op het Hilversums kanaal. Deze dag wilde ik openen rond 10:00 uur, maar er was een wedstrijdvisser van Hilversum net een grote karper aan het binnen draaien dat onder een paar mooie ooehh en aaahh’s afgesloten werd met een groot applaus toen deze in zijn landingsnet lag. “Dit beloofde vandaag nog wat”!

 

Jeugdvisdag 2017

Iedereen stond te popelen om te beginnen en na enige uitleg en aanwijzingen op de plattegrond over deze dag en de indeling gingen de groepen met begeleiders op pad. Als coördinator en jeugdbegeleider liep ik vandaag bij de visvijver. Deze ben ik elk uur rond gelopen om mooie fotos te schieten van al die glimmende gezichten. We hadden wat vrijwilligers die de boodschappen gingen ophalen bij de AH en Joop Sjouwerman uit Kerkelanden bij deze willen we ze SUPER bedanken voor de sponsoring.

 

Er werden inmiddels mooie vissen gevangen. De instructeurs bij de karperclinic gaven geheimen prijs en lieten diverse soorten aas zien. Ook werden er technieken voor gedaan om aas te knopen. Tussen de middag even een lekkere lunch en wat drinken. In de middag werd er elk uur van clinic gewisseld zodat de groepen overal aan deelnamen. Ik kreeg bericht via de telefoon dat er die dag op het Hilversums kanaal al een paar snoeken waren gevangen door de kinderen. “Verstond ik dit nu goed eentje van 86 cm lang”!

De foto’s van de jeugdvisdag 2017 vind je hier.

Bij de afsluiting kregen alle kinderen een tas vol met visspulletjes mee samengesteld door sportvisserij WestNederland dit alles samen met de tips en trucs.

Iedereen bedankt voor zijn bijdrage. Mede door de hulp van alle vrijwilligers is deze dag een groot succes geworden.

Vriendelijke groet,

Jeugdbegeleider Ronald Spakman