Skip to main content

Verslag Vliegvissers Clinic zaterdag 4 november en Vliegbinden en vissen met Erik Noorman zaterdag 4 december. Op de locatie Forelvisvijver de Ruigenhoek Sint Anthoniedijk 101, 3566 ME Utrecht.

Rond half 9 was iedereen aanwezig en werd er door Léon Godijk VNV-werpinstructeur herhaald wat we vorige keer hebben behandeld. Deze keer gaat het om wat de individuele vissers tijdens deze sessie willen leren.

 

 

 

 

 

 

Hierdoor ontstonden er twee groepen waarbij de ene groep de rolworp en kort casten leerden terwijl de andere groep de techniek van het werpen wilden aanscherpen om lengte te krijgen tijdens het werpen. Er werd flink geoefend en werden verbeteringen gezien en gevoeld. Na de sessie werd er gevist en verbazingwekkend dat de vissen die dag goed te vangen waren op de droge vlieg.

Op zaterdag 4 december kwamen we bij elkaar om te vissen en vliegen te binden met Erik Noorman met als thema snoekstreamers groot en klein.

Het had die nacht gevroren en het was mistig. Het was erg koud want het water bevroor in de hengelogen. We begonnen met vissen en op kleine streamers en werden er leuke forellen gevangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rond 10 uur was Erik aanwezig en zijn we lekker naar binnen gegaan om op te warmen en onder begeleiding van Erik hebben we streamers gebouwd. Het was erg leerzaam dat je met eenvoudige materialen mooie en effectieve streamers kan bouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na deze sessie zijn we nog anderhalf uur gaan vissen en er werden op streamers nog een aantal exemplaren gevangen. Hans Bogerman ving twee forellen op de zojuist gebouwde kleine steamers.

 

 

 

 

 

 

Al met al weer twee geslaagde evenementen met de vliegvisgroep. Met dank aan Leon en Erik Noorman voor hun inbreng.

Maar zeker ook dank aan Rick van Forelvijver Ruigenhoek die ons de mogelijkheid heeft gegeven deze activiteiten op het complex te mogen organiseren.

Als je na het lezen van deze activiteiten ook wil deelnemen geef je dan op via aaltvdh@gmail.com.

Aalt van den Hazel

Hans Bogerman