Skip to main content

Zaterdag 4 September was er weer een jeugdvisdag aan de Kerkelanden vijver. De kinderen waren er mooi op tijd en stonden te trappelen om te beginnen nadat ze zich hadden aangemeld en wij ze voorzien hadden van een hakensteker aan een koord. Na uitleg van het programma van de visdag, de dag was in een paar onderdelen verdeeld, konden we van start. Bij de tafel werden vaste hengel tuigjes geknoopt, de juiste loodgewichtjes met een kleine haak maakten dit compleet. Ondertussen kraakten de hersenen van de 20 visvragen die aan een bord hingen. De score was gemiddeld hoog deze dag. Een ander onderdeel  was lekker vissen met de vaste stok en er werd geregeld een vis gevangen.

Aan de andere kant van de vijver werd geleerd om te werpen met kunstaas op 5 afstanden. Ondertussen leerden de kinderen hier wat over kunstaas, stalen onderlijnen en sterke knopen.
Na een paar uur even een broodje en wat drinken, dit werd vlot naar binnen gewerkt want ze wilden weer verder.  Ook hadden we vier  wedstrijdvissers aan de waterkant die hun technieken en geheimen overbrachten op de kinderen.

Bij het afmelden kregen alle kinderen nog een goodiebag,  geschonken door sport visserij Nederland mee naar huis. Met grote dank aan Hengelsport het Gooi uit Naarden die ons vandaag had voorzien van voer en aas. En natuurlijk ook voor alle vrijwilligers; heel erg bedankt voor jullie inzet. We kijken zeker weer uit naar de volgende visdag.

Groet Ronald.

Jeugdbegeleider HSV Hilversum.