Skip to main content

Een attente voorbijganger ontdekte vrijdag 4 september 2014 een Pools basiskamp aan De Wijde Blik, net even voorbij Ottenhome.
Omdat het op dat moment nog geen twee uur na zonsondergang was, besloot de voorbijganger nog even te wachten met het bellen van de viscontroleur van de HSV Hilversum.

Een klein uur later werd contact gezocht met de viscontroleur, die genietend van een vakantie helaas niet in de buurt was om actie te ondernemen.

Het advies aan de voorbijganger was om contact op te nemen met de politie en melding te doen van deze overtreding…

De voorbijganger besloot daarop om nog eenmaal langs De Wijde Blik te rijden, om zeker te weten dat de Poolse vissers nog aan het water zaten met hun tentenkamp. Dit was het geval, waarbij de voorbijganger ook meteen constateerde dat de Poolse vissers in bomen langs het water stonden te hakken…

Op dat moment werd contact gezocht met de politie Gooi- en Vechtstreek. Na het opnemen van de benodigde informatie werd de voorbijganger beloofd dat er dezelfde avond nog een politiecontrole bij de vissers plaats zou vinden.

Aan het begin van de nacht besloot de voorbijganger om nogmaals aan De Wijkde Blik voorbij te rijden om te kijken of de Poolse vissers inmiddels zouden zijn weggestuurd door de politie, maar niets was helaas minder waar. Het tentenkamp stond nog en de Poolse vissers waren nog ‘vrolijk’aan het vissen.

De volgende ochtend werd nogmaals aan de waterkant langs gereden en bleken de Polen nog steeds aan de waterkant te zitten, zie foto hieronder…

polen-wijde-blik_146072

De politie heeft dus blijkbaar niet de moeite genomen, of misschien kunnen nemen, om een bezoek te brengen aan de vissers die behoorlijk in overtreding waren. Volgens de viscontroleur waren deze Poolse vissers een tijdje geleden wel weggestuurd aan De Wijde Blik. Deze ronde hadden ze helaas vrij spel.

Blijf dit soort overtredingen echter wel melden, ook bij de HSV Hilversum zelf…