Skip to main content

Op 22 juni bruist de Haven van Huizen van de activiteiten

Zeilwedstrijden, bijzondere schepen, demonstraties en meer!

Sportvis demonstraties
Maak dan een rondje door de haven op een van de bellyboten en trapkano’s of sla een roofvis aan de haak met een van onze roofvisboten.
Daarnaast worden er demonstraties gegeven van vlieg-, snoek, karper-, witvis- en wedstrijdvissen. Ook worden er vliegbind-demonstraties gegeven.

Huizer Haringrace
Vier teams uit Elburg, Harderwijk, Spakenburg en Huizen strijden in historische setting tegen elkaar in om de trofee van de Huizer Haringrace. Wie levert als eerste het vaatje haring af?
In de middag strijden de Skûtsjes ‘Lutgerdina Smeltekop en de Eemlander in twee zeilduels om de titel. De wedstrijden zijn vanaf de havenpier goed te volgen.

Braderie en Havenmarkt
Bezoek de braderie en havenmarkt met maar liefst 100 kramen. Oude ambachten en palingrokers zijn van de partij.

Vlootschouw
Bekijk en bezoek acht bijzondere schepen aan de kade van de Oude Haven: de ex-mijnenveger Mahu, de blusboot Jan van der Heijden 2, het betonningsvaartuig Heffesant, de reddingsboot Bernard van Leer, het voormalig Koninklijke jacht Piet Hein, de oude stoomijsbreker Christiaan Brunings, de Assistent, een sleepboot uit 1936 en de GM29, een maaiboot die het Gooimeer moet vrijhouden van het Fonteinkruid. En onder voorbehoud van calamiteiten rekenen we ook op de komst van 2 patrouillevaartuigen van de KLPD en Rijkswaterstaat.

Historisch Huizen op de Botterwerf
Op de botterwerf werken de vrijwilligers van de Stichting Huizer Botters aan de restauratie van een van de botters. Kom meer te weten over de oude Zuiderzeevisserij, bezoek de smederij, bekijk de expositie van het Huizer Museum en oude Huizer klederdracht of maak een tochtje op één van de historische botters.

Demonstraties in de werkhaven
Liefhebber van watersporten? Of wil je weten hoe de reddingsbrigade werkt? Kom dan naar de werkhaven. De KNRM en reddingsbrigade, het Goois Duikgenootschap, de Scouting, modelbouwclub en het Sportplatform Huizen. De jeugd kan gratis kennis maken met zeilen in de Optimist on Tour promotie van het Watersport verbond.