Skip to main content

Zaterdag 5 oktober was de roofvis opstapdag georganiseerd door de roofviscommissie van HSV HILVERSUM .
De opkomst was ondanks het mooie weer ontzettend laag. Zelf had ik deze ochtend mijn neefje Maxim Groeneveld meegenomen en na wat instructies van Erik Verloop opgestapt bij Michel van Vliet.
Maxim even geholpen met het optuigen van de hengel en daarna zijn we via de kleine slootjes trollend over de Stille plas naar de Loosdrechtse plassen gevaren. Er stonden overal nog wel een hoop waterplanten. Op een gegeven moment dacht Maxim dat die vast zat maar er volgde een grote kolk achter de boot, Michel bestuurde behendig de boot zodat met een beetje hulp van mij de 1e snoek in zijn leven werd geland. Maxim nog vol met adrenaline, zijn we op de foto gegaan want zelf even vast houden?…. “Dat wil ik nog even niet Ome Ronald”.
De mooie snoek van 82 cm na de korte fotosessie weer laten zwemmen. Maxim eerst nog even een broodje gegeten voordat de salmon rapala weer het water in ging want na zo’n grote dril krijg je best wel trek. Deze ochtend mocht hij nog een mooie snoek vangen van 55 cm. Om 13:00 uur weer terug gevaren en bij de debriefing werd er verteld dat er op alle andere boten maar 1 snoek was gevangen. Onder het genot van een heerlijk bakje soep sloten we de dag af. Vandaag kreeg ik een zelf gemaakt filmpje opgestuurd van Maxim, deze is te zien op onze facebookpagina, bedankt daar voor.
Maxim, deze snoek kun je zelf bijschrijven op naar je volgende Persoolijk Record.

Ronald Spakman