Skip to main content

Verslag opstap dag roofvis commissie

5 oktober was het dan eindelijk zo ver. De eerste officiële activiteit van de roofviscommissie, de opstap dag op de Loosdrechtse plassen was een feit. We hadden er allemaal erg veel zin in. Om half 9 verzamelen bij onze voorzitter Erik Verloop en met de bootjes de plassen op opzoek naar snoeken, baarzen en wellicht ander rovers.

Naast de deelnemers waren ook 2 bestuursleden van de HSV present. Het weer op deze zaterdag was werkelijk fantastisch, de zon brak al snel heerlijk door en temperatuur aangenaam. Het was compleet ander weer dan de verregende dagen er voor en ook er na dus daar kon het niet aan liggen.

Eenmaal onderweg hielden de commissieleden de app scherp in de gaten om op de hoogte te blijven van vangsten van de verschillende boten. Het ging zeker niet om competitie maar meer om te weten waar zit de vis. Het duurde even voor het eindelijk zover was en het was Maxim die als eerste aan een snoek “vast zat”. Niet eerder had hij er één gevangen en dan gelijk een enorm exemplaar van maar liefst 82 cm!! Sjappoo Maxim deze zal je altijd blijven herinneren. Het bleef er voor hem overigens niet bij 1 want even later had hij ook nummer 2 aan de haak, geen 82 dit keer maar toch een dikke 55 cm.

Vissen vanuit de boot geeft natuurlijk ook voldoende tijd om het te hebben over materialen, vismethoden en viswater. Het mooie van roofvissen blijft echter dat je altijd op zoek moet naar de vis. Meters maken, verplaatsen, diepte zoeken maar ook vismethodes als trollen, werpen en verticalen of dropshotten het zijn allemaal facetten om uiteindelijk snoeken, baarzen en andere rovers te vinden.

De volgende melding kwam uit de boot van Coen, een 81 cm grote snoek in de haven van de Otter. Weer een hele mooie grote vis. Helaas bleven verdere vangsten uit maar de stemming leed er allerminst onder.

Als afsluiting werd er erwtensoep geserveerd bij Erik en na alle ervaringen met elkaar te hebben gedeeld zat onze eerste activiteit er op. Wat ons betreft volgend jaar een nieuwe kans voor al degene die deze editie gemist hebben.

Wij hopen dat alle deelnemers een gezellige dag gehad hebben. Wij vonden het in ieder geval leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Wellicht binnenkort meer nieuws!

Het Roofvis comité

Erik, Bas, Coen & Michel