Skip to main content

“Dit is 10 keer leuker dan de Efteling!” Misschien wel het mooiste compliment dat ik tijdens een jeugdVISevenement heb gehoord. Het was één van de enthousiaste reacties op de jeugdVISdag Amsterdam zaterdag 24 juni georganiseerd door een samenwerkingsverband van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging- AHV, Hengelsport Vereniging Zaanstreek, HSV Naarden-Bussum , Algemene Weesper Hengelaars Bond – AWHB en HSV Hilversum op initiatief en met ondersteuning van Sportvisserij MidWest Nederland.

De drie jeugdvisclinics aan en op de Amstel trokken deze prachtige zomerdag de aandacht van vele wandelaars, fietsers en watersporters. De deelnemers leerden onder andere (beter) witvissen met de vaste stok en feederhengel, roofvissen vanuit een stoere boot en verschillende onderdelen van het karpervissen. Voor velen werd het een onvergetelijke dag, zie https://www.sportvisserijmidwestnederland.nl/actueel/17484/jeugdvisdag-amsterdam-groot-succes.html deze dag werd begeleid door een 30-tal vrijwilligers/instructeurs maar ook niet te vergeten sponsoren voor de lunch (Jumbo zuid), het maaien van de graskant (gemeente Amsterdam) voor een veilige situatie voor de kinderen, Ottenhome voor het beschikbaar stellen van de reddingsvesten en op het laatste moment Goois Hengelsport uit Naarden die alle roofvismolens opgepoetst had en voorzien van nieuwe dynemalijn (gesponsord), Geert nog bedankt daarvoor. Leden van HSV Hilversum kijk ook nog even naar de uitnodiging van 9 September het 110-jarig jubileum de VIS-familiedag, wel even opgeven om deel te nemen.

Wens jullie mooie visdagen deze zomer,
Jeugdbegeleider HSV Hilversum
Ronald Spakman