Skip to main content

Op zoek naar die grote regenboogforellen: Terug op Baggelhuizen.

Aan het begin van het jaar stellen wij, vliegvissers van HSV Hilversum, ons jaarprogramma vast. Het voelt een beetje als Sinterklaas. We mogen allemaal ons verlanglijstje inleveren bij Aalt.

En ja hoor: op heel veel verlanglijstjes stond een terugkeer naar de plas Baggelhuizen. En op 11 mei was het zover, we mochten weer op bezoek bij de vijver van de Noord Nederlandse Vliegvisvereniging bij
Assen.

Een prachtige plas van enkele hectaren groot die helemaal gerund wordt door vrijwilligers.
We waren allemaal weer vroeg uit de veren en kwamen rond half 9 het parkeerterrein opgereden.
Het is een eindje rijden maar daar merk je eigenlijk niets van. We hebben immers een gezamenlijk hobby waar je niet over uitgepraat raakt.

Na een bak koffie of thee tuigden we onze hengels op en gingen we opgetogen naar de plas. Er was nieuwe vis uitgezet, het was prachtig weer en volgens de localo’s werd er genoeg vis gevangen. Dat kon niet mis!

Aangekomen bij de plas zagen we al wat lokale vissers die vanuit de bellyboat aan het vissen waren.
En ja hoor zij vingen inderdaad vis! Mooie sterke forellen trokken de hengels flink krom. Verspreid over de plas gingen we aan de slag. Iedereen met zijn eigen techniek. Met grote streamers in allerlei kleuren, kleine nimfen(zinkende vliegjes), drijvende vliegjes en imitatie zalmeitjes probeerden ook wij de vis aan de praat te krijgen.

Maar dat viel niet mee. Het was taai. Het bleek maar weer eens dat lokale kennis (en een belly boat) je een flinke voorsprong kan geven. Struinend rond de plas was bij bijna iedereen het verhaal hetzelfde. We zagen vissen draaien (maar niet zo heel vaak), af en toe had iemand een aanbeet of een volger maar het was uiteindelijk gewoon lastig. We kregen de vis niet echt aan de praat.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was fantastisch weer, het was echt heel gezellig en het bleef tot op het eind van de dag spannend. Want die grote forellen, die we wel regelmatig zagen springen, konden natuurlijk ook op het allerlaatste moment nog aanbijten.

Moe maar voldaan tuigden de meeste van ons rond 16 uur de hengels weer af. Nog even een drankje en napraten en dan op weg naar huis.
Uiteindelijk zijn er gelukkig nog wel wat vissen door leden van onze club gevangen. Mooie sterke forellen waarover op de terugweg in de auto nog nagepraat werd.

Over twee dingen waren we het eens: het was super gezellig en we komen terug, in het najaar, voor een revanche…

Ben je een vliegvisser? Of wil je het leren?

Ook als je nog helemaal geen ervaring hebt ben je van harte welkom. We kunnen je op weg helpen met het werpen (dat leren we je), met het vissen zelf (ga met ons mee op pad) en met het eventueel binden van je eigen vliegen ( op bindavonden leren we je de fijne kneepjes). Kortom : meld je aan!