Skip to main content

Op zaterdag 28 juni is het federatieve jeugd kampioenschap gehouden aan het Hilversums Kanaal ter hoogte van de Invalide visplaats aan de N 201.

De deelnemers en ouders begeleiders kwamen samen in het restaurant van Ottenhome gelegen aan het water de Wijde blik ongeveer 5 minuten van het wedstrijdparcours.

Sommigen kwamen wat later aan i.v.m. de afsluiting van de brug over het Amsterdams rijnkanaal waardoor een alternatieve route gereden moest worden.

Na een kopje koffie of iets fris werd er om 7:30 uur geloot en de wedstrijdkaarten uitgereikt. Direct hierna kon men zich naar het water begeven.

Daar aangekomen was het wachten op het eerste fluitsignaal wat de start van de voorbereidingstijd aangeeft van ander half uur.

De weer goden waren ons goed gezind licht bewolkt, een heerlijk zonnetje en een zwak windje in rug. Allemaal positief voor een heerlijk wedstrijd.

Na het 2de Fluitsignaal kon er gevoerd worden de één direct met grote voerballen de ander voorzichtig met de cup. Het derde fluitsignaal en de strijd kan beginnen.

 CIMG0748CIMG0742

Er werd direct al vis gevangen en beperkte zich in het begin tot kleine voorn maar al gauw werden er grotere exemplaren gevangen. Over het gehele parcours werd visvangst gemeld. 

CIMG0744 CIMG0751

CIMG0745

 

 

Hier een geconcentreerde J. Bakkenes. Iets dat hem veel vis opleverde en omdat zijn voorns wat groter van formaat waren en hij op het einde nog 2 brasems ving, was hij met een totaal van 4440 gram dagwinnaar in vak B en overal de beste van de dag.

 

 

 

 

Totaal werd er door de gehele groep 32,9 kg vis gevangen en te bedenken dat dit veelal uit voorn bestond was het aantal vissen aanzienlijk.

CIMG0747 CIMG0746

Na het wegen gingen we terug naar restaurant Ottenhome waar we nog onder het genot van een drankje terug keken op een goed verlopen wedstrijd 
Het uiteindelijke resultaat na drie uur vissen en de winnaars in de verschillende vakken. 
Natuurlijk werden de vakwinnaars in het zonnetje gezet en gehuldigd.

J.Bakkenes vak B 4440 gr.

J.Bakkenes vak B 4440 gr.

S. Veenstra vak A 3.187 gr.

S. Veenstra vak A 3.187 gr.

M. KleinWolterink vak C 2460 gr.

M. KleinWolterink vak C 2460 gr.

Maar de hele groep had een prijsbeker, een keuze van de prijzentafel in de vorm van visspullen en een tas met spullen beschikbaar gesteld door Sportvisserij MidWest .
CIMG0765

Rest mij nog de wedstrijdcommissie te bedanken voor hun assistentie tijdens dit prima verlopen Federatie Jeugd kampioenschap aan het Hilversums kanaal. 

Aalt van den Hazel